Me and my blog

                                                                                                                      scroll, scroll for norsk versjon

I’m Ranveig, and after ten years of fashion and beauty journalism in Oslo, Norway, I want to write from the heart. This is to be a green fashion and beauty blog, but not the kind that is angry and pointing fingers. (Except from when me and my fingers get angry, of course.) This is a blog who wishes to inspire everyone to enjoy everything this wonderful world has to offer, as long as it doesn’t hurt anybody. Because I do belive that in this day and age, you can take nature and your fellow human beings into consideration, even as a consumer. I do not want to forsake all my fabulous clothes or my advanced cosmetics, and take up farming on a hill somewhere. I love fashion, makeup and the vibrant city life, and I wish to dig in the marvels of life. But I also don’t want to blindly accept everything that is offered me, and thereby support pollution and suppression through unethical products. I do not want to contribute to our own extinction. Especially when I can be better off + gain a better conscience through better habits and better choices. Not harder habits and choices, simply different – and better!

And remember: Everything helps. You don’t have to go all in and change your whole lifestyle if that’s not you. A little is better than nothing!

***

Jeg heter Ranveig, og etter ti år som mote- og skjønnhetsjournalist vil jeg skrive fra hjertet. Dette skal bli en grønn mote- og skjønnhetsblogg, men ikke en sinna en med sinte pekefingre. (Bortsett fra når jeg og pekefingrene mine blir sinna, selvsagt.) Dette er en blogg som ønsker å inspirere til å forsyne seg av alt det fantastiske verden har å by på, så lenge det ikke skader andre. For jeg tror på at man i dag kan være grei og snill, mot kloden og sine medmennesker, også som forbruker. Jeg ønsker nemlig ikke å forsake lekre klær og avanserte antirynkekremer, og leve fra hånd til munn på et lite småbruk. Jeg elsker mote, sminke, uteliv og stæsj, og ønsker å fråtse i vidunderne livet har å by på. Men jeg vil ikke takke blindt ja til alt som tilbys meg, og dermed støtte forurensing og undertrykking gjennom uetiske produkter. Jeg vil ikke umedvitende bidra til vår egen undergang. Særlig når jeg kan få det like bra + god samvittighet med bedre valg og bedre vaner. Ikke vanskeligere valg og vaner, bare andre – og bedre!


Og til slutt: Husk at alle monner drar. Du trenger ikke gå all in og legge om hele livsstilen din, om det ikke ligger for deg. Litt er bedre enn ikkeno!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s